Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Fleet Learning : zet de functie AAN, als je wil dat onze Tesla's van elkaar leren

This site may earn commission on affiliate links.

Carl

Active Member
Supporting Member
Jan 12, 2013
1,745
2,182
Belgium
In 8.0 gaat "fleet learning" niet vanzelf, blijkbaar. Je moet het zelf activeren, en de optie staat standaard op UIT (vermoedelijk wegens Europese privacy-regels). Als we willen dat onze wagens van elkaar leren: AAN zetten dus :)

Via Controls/Settings/Safety and Security/Data Sharing (je krijgt dan wat proza inzake fleet learning en bescherming privacy etc, vooraleer je je keuze kan bevestigen).
 
Blijft raar dat je dat aan moet zetten. Iedere auto zou mee doen aan de "cloud" is toch verteld? Zelfs als je autopilot niet geactiveerd hebt?

Helemaal bijzonder als de default setting uit is?

Zou het niet een andere soort fleet learning kunnen zijn voor bepaalde doeleinden buiten de "auto pilot enhancements" etc.

De kracht zit hem in de grote vloot aan wagens die nu rond rijden en alleen maar groeit. Als alleen de die hards het aan zetten dan blijft het bij een paar duizend voitures?
 
(...) Als alleen de die hards het aan zetten dan blijft het bij een paar duizend voitures?

Idd zonde van die 95% Tesla-rijders die niet op dit forum meelezen en aan wie niemand verteld heeft dat ze een 'opt-in' hoorden te doen. Tesla zal een politiek moeten bedenken als het niet wil dat in de 17 provinciën er maar 150 man of zo meewerkt aan fleet learning... Bijv. bij ieder bezoek aan een SeC van een nog niet fleet-teaching wagen de rechterhand van een klant vasthouden om hem te begeleiden door de opt-in procedure? :)