Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register
This site may earn commission on affiliate links.
Het viel me op dat t ventiel los zat dus ik vermoede dat het wellicht daarlangs lekte. Deze wat steviger in de velg aangedraaid en weer terug naar het tankstation gereden. Hij lijkt nu op druk te blijven. Hoop dat dit het probleem opgelost heeft.

Ik had nog geen drukverlies maar 1 van de ventielen op mijn standaard Tesla velgen stond ook los. Heb ze toen alle 4 maar eens met 4 Nm vastgezet. Is dus ook een punt dat best wordt gecontroleerd als je last hebt van drukverlies.

Mbt pechhulp heb ik een afzonderlijke verzekering afgesloten waarmee de wagen overal in Europa wordt opgehaald in geval van pech. Het is daarbij belangrijk dat de wagen op een vlakbed wordt vervoerd en dus niet wordt gesleept.
 
Is het niet zo dat vrijwel alle autoverzekeringen ook een paneuropese pechhulp/afsleepdienst hebben?

DeltaLloyd biedt pechhulp in het buitenland. Ik zag het recent op de 'groene kaart' staat, maar volgens mij was dat alleen met een ongeval. Ik zou het even moeten opzoeken.
Het is inderdaad de vraag wat er gebeurd als je met een lekke bandenboerband op een importvelg bij een Noors Fjord staat...
 
vanochtend even terug gegaan naar de bandenboer, RV liep heel langzaam leeg tot 2,5bar. bleek het afdichtrubber vd TPMS sensor een scheurtje te hebben. dat kan dus ook nog een oorzaak van lekken zijn.

Mij werd een half jaar geleden verteld dat Tesla sowieso niet mag repareren, alleen vervangen.

- - - Updated - - -


En sinds dat half jaar rij ik nog steeds op dezelfde band die ik soms om de week, soms om de twee, drie weken moet oppompen. De bandenboer heeft m onder water gehouden en niets te vinden. Ik was van plan de band wat verder op te rijden tot aan de winterbandenwissel. Die nooit meer komt?
 
Ben een beetje in de war....

- Bij de bandenboer, de banden op 3.1 laten zetten
- TMPS leest uit 3.3
- Benzine pomp leest uit 3.0
- Digitaal metertje gekocht leest uit 2.89

Ofwel... hoe weet ik nu of mijn banden spanning juist is :wink:

Is de TMPS zeer nauwkeurig?
 
das een goeie. alle banden gecontroleerd en op 3.1 gevuld bij de bandenspecialist. de TPMS geeft dan 3.2 aan. Ik vermoed dat de specialist goede bandenspanningsmeters heeft dus, de TPMS wijkt wat af bij mij.
Ben een beetje in de war....

- Bij de bandenboer, de banden op 3.1 laten zetten
- TMPS leest uit 3.3
- Benzine pomp leest uit 3.0
- Digitaal metertje gekocht leest uit 2.89

Ofwel... hoe weet ik nu of mijn banden spanning juist is :wink:

Is de TMPS zeer nauwkeurig?
 
Ah, dat is dus de reden dat er nieuwe TPMS vanaf VIN 50k nogwat erin zitten;
Blijkbaar kan je nu per band zien of het lek is of niet. Weer wat geleerd. Bij mijn classic is het alleen een generale melding dat er iets aan de hand is, en dat ik het maar moet uitzoeken [emoji51]. Uiteraard niet zo letterlijk [emoji6].
 
wat vinden jullie hiervan?
tesladeepblue2.jpg